Kehittäminen

Stop Huumeille ry


Tässä osiossa tarkoituksena on todentaa opintojeni kehittämistyötä. Valitsin esiteltäväksi Sosiaalisen vahvistamisen käytäntöjä kehittävän projektini, jonka tein keväällä 2014 ja opinnäytetyöni, jonka tein syksyllä 2014. Molemmat työt tein Stop Huumeille ry:lle, joka on päihdekuntoujien vertaistukeen keskittynyt yhdistys. Olin harjoittelussa Stop Huumeille ry:ssä, jonka aikana tutustuin toimintaan ja asiakkaisiin. Harjoittelun aikana työstin kehittämisprojektiani ja aloitin opinnäytetyöni, tekemällä yksilöhaastattelut valmiiksi syksyä varten. Koen olevani hyvin sisällä järjestön toiminnassa ja kehittänyt osaltani toimintaa parempaan suuntaan.

Kehittämisprojekti harjoitteluineen oli 20 opintopisteen arvoinen ja opinnäytetyöni 15 opintopisteen arvoinen, niistä yhteensä tuli 35 opintopistettä. Olen tehnyt verrattain suuren kokonaisuuden Stop Huumeille ry:lle ja siksi koenkin näiden näyttöjen olevan tärkeitä portfoliota ajatellen.

Olen valinnut ensimmäiseksi näytökseni toteuttamani kehittämisprojektin suunnitelman ja toiseksi näytökseni projektin tuotokset. Projektisuunnitelma on powerpoint versiona, koska koen, että se on selkein tapa saada nopeasti selville mistä on kyse ja mitä oli tarkoitus tehdä. 

Kehittämisprojektini tarkoituksena oli selkeyttää työkokeilun kaarta ja päivittää Tervetuloa työkokeiluun -kansio. Toteutin projektin asiakkailta ja työntekijöiltä tulleen palautteen perusteella. Tein kaksi erilaista kansiota, jossa on kaikki tarvittavat tiedot. Kansio 1 on tarkoitettu työkokeiluun tulevalle henkilölle tietopaketiksi, josta löytyy selkeästi työkokeilun kaari ja mitä työkokeiluun kuuluu. Kansio 2 on puolestaan lähes samanlainen, mutta tarkoitettu toiminnanohjaajalle, joten se sisältää myös arviointilomakkeet ja muut tarvittavat liitteet, sekä työkokeilussa olevien tiedot. En tuottanut aivan kaikkea materiaalia kansioihin, sillä Stopin säännöt tai työkokeilun säännöt ja tehtävät eivät ole muuttuneet, joten pystyin pitämään ne tiedot samoina. Alla olevasta linkistä löytyy kansioiden sisällysluettelo ja luettelokohdissa linkkeinä asiat joita tuotin kansioon.


Projektin myötä sain hyvän kokemuksen siitä kuinka projekti viedään alusta loppuun asti ja millaisia vaiheita se tarvitsee. Koska yhteisöpedagogien yksi työmuoto voi olla projektityöskentely, joten harjoittelu auttoi minua ammatillisessa kasvussani. 



Opinnäytetyössäni tarkoituksena oli järjestön toiminnan arviominen, jotta yhdistys voi kehittää itseään. Opinnäytetyö itsessään on merkittävä ja suuritöisin opintojen aikana tehtävä työ, jonka avulla pyritään myös näyttämään mitä on opintojen myötä opittu. Koin, että opinnäytetyötäni oli mielenkiintoista tehdä, mutta se myös haastoi minua uudella tavalla hakemaan tietoa ja analysoimaan vanhaa. Sain myös kokemuksen yksilöhaastatteluista ja niiden laadullisesta analyysistä.


Opinnäytetyö

Kuvat Stop Huumeille ry:n talviolympialaisista:
  






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti